Президент корпорації «Мотор Січ» Богуслаєв має громадянство рф – «Схеми»

Президент корпорації «Мотор Січ» Богуслаєв має громадянство рф – «Схеми»

Укрінформ
Президент корпорації «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв, затриманий за підозрою у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору, має російське громадянство з 2000 року.

Про це повідомляють “Схеми” (проєкт Радіо Свобода) з посиланням на відповідні документи, передає Укрінформ.

“Відтоді він 4 рази обирався народним депутатом України та був членом комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, що передбачало отримання доступу до державної таємниці”, - йдеться в повідомленні.

Згідно з витягом з системи АС «роспаспорт», 15 жовтня 2000 року Богуслаєв звернувся до паспортно-візового відділу внутрішніх справ у москві з заявою про отримання паспорта громадянина рф, в обмін на радянський паспорт від 1979 року. Дата отримання паспорта громадянина російської федерації – 18 жовтня 2000 року.

Богуслаєв також має індивідуальний податковий номер платника податків у росії, прив’язаний до його паспорта громадянина рф. Це підтверджується через сайт російської податкової служби.

Перевірка номера паспорта у реєстрі Головного управління з питань міграції міністерства внутрішніх справ рф підтвердила, що номер паспорта не перебуває у переліку недійсних.

З часу набуття громадянства рф Богуслаєв не лише був керівником корпорації «Мотор Січ», а й був довіреною особою кандидати в президенти України Віктора Януковича, з 2006 року був народним депутатом чотирьох скликань поспіль. Крім того, будучи народним депутатом, Богуслаєв входив до складу комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони.

Наразі журналістам не вдалось зв’язатись з представником Богуслаєва для отримання його коментаря щодо російського громадянства. А директор у справах зв'язків з громадськістю АТ «Мотор Січ» Руслан Пидорич зазначив, що «вперше про це чує».

Читайте також: СБУ оприлюднила записи розмов Богуслаєва, що підтверджують його співпрацю з рф

Як повідомлялося, 23 жовтня Служба безпеки України заявила про затримання президента АТ «Мотор Січ» В'ячеслава Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності цього підприємства, їх підозрюють у «колабораційній діяльності» та «пособництві державі-агресору».

Це затримання відбулося в рамках кримінального провадження щодо незаконного постачання з боку «Мотор Січ» товарів військового призначення для російської штурмової авіації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-