Після відставки Трасс «перебоїв» з підтримкою України Британією не буде - Кулеба

Після відставки Трасс «перебоїв» з підтримкою України Британією не буде - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба переконаний, що після відставки Ліз Трасс з посади прем’єр-міністра підтримка України Великою Британією збережеться на тому ж рівні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Кулеба заявив в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» у відповідь на запитання про можливі «перебої» з підтримкою.

«Перебої у нас можуть бути тільки з електроенергією, та й їх теж ми можемо уникнути, якщо будемо ощадливо до цього ставитися. Перебоїв з підтримкою не буде», - сказав глава української дипломатії.

Він назвав відставку Трасс «дуже драматичною історією», і зауважив, що сам був здивований цим її рішенням, оскільки працював з нею і знає її як дуже сильного амбітного лідера.

«Я думаю, що склалися якісь дуже серйозні внутрішньопартійні баланси, які спонукали її ухвалити це рішення. Я після інтерв’ю планував відправити їй коротке повідомлення і підтримати в цій ситуації», - зазначив очільник МЗС.

Читайте також: Джонсон має намір боротися за пост прем'єра – The Times

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні очільниця британського уряду Ліз Трасс подала у відставку з посади прем’єр-міністра, яку вона обійняла 6 вересня. Трасс виконуватиме свої обов’язки до обрання нового глави уряду, що, як очікується, має відбутися наступного тижня.

Британські ЗМІ вважають головним фаворитом на посаду прем’єр-міністра колишнього канцлера скарбниці Сполученого Королівства Ріші Сунака. Серед кандидатів, які мають найбільші шанси очолити британський уряд, називають також імена лідерки Палати громад британського парламенту Пенні Мордонт, чинного міністра оборони Сполученого Королівства Бена Воллеса та колишнього прем’єр-міністра країни Бориса Джонсона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-