Президент Швейцарії про скасований візит Штайнмаєра: Я точно знаю, що він хоче приїхати в Україну

Президент Швейцарії про скасований візит Штайнмаєра: Я точно знаю, що він хоче приїхати в Україну

Укрінформ
Президент Швейцарії Ігнаціо Кассіс заявив, що попередньо планувався його спільний з Франком-Вальтером Штайнмаєром візит до Києва, однак відповідні німецькі служби порекомендували Федеральному президенту Німеччини відкласти поїздку.

Про це Кассіс заявив на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми (Швейцарія і Німеччина. – ред.) різні країни і географічно, і економічно, і політично. Відповідні служби в Німеччині дійшли висновку, що він (Штайнмаєр. – ред.) не може приїхати. Це їхнє рішення. Він дуже хотів приїхати, і ми хотіли попрацювати разом над усіма тими темами, про які ми говорили з Президентом Зеленським. Але сталося так, як сталося. Мої рекомендації були, що я можу приїхати, але, на жаль, у нього були інші рекомендації», - сказав Президент Швейцарії.

За його словами, Федеральний президент Німеччини сказав йому, що хоче приїхати в Україну якнайшвидше.

«Якщо навіть його сьогодні немає, то я знаю, що він приїде або наступного тижня, або за місяць, але я точно знаю, що він дуже хоче приїхати в Україну», - запевнив Кассіс.

Як повідомлялося, Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр скасував запланований на четвер візит до Києва

Читайте також: Зеленський провів зустріч із президентом Швейцарії

Президент Володимир Зеленський провів сьогодні телефонну розмову із Штайнмаєром, яку назвав конструктивною. Він поінформував Федерального президента Німеччини про ситуацію на фронті та в Маріуполі, подякував за підтримку України та висловив очікування щодо її посилення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-