Зеленський: У четвер братиму участь у саміті ЄС, ключова тема - виклики енергетиці

Зеленський: У четвер братиму участь у саміті ЄС, ключова тема - виклики енергетиці

Відео
Укрінформ
Президент України сьогодні провів низку зустрічей з європейськими політиками - обговорювали виклики енергетиці та протистояння терористичній загрозі. Завтра він братиме участь у саміті Євросоюзу.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

«Сьогодні був доволі продуктивний день. Зустрівся з єврокомісаром з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями. Подякував пану Ленарчичу за всю допомогу, що була надана за час повномасштабної війни. Обговорили, які ще гуманітарні потреби нашого народу можуть бути задоволені з допомогою наших європейських друзів. Звичайно, торкнулися енергетичної ситуації», - розповів Зеленський.

Також він поінформував про розмову з президентом Туреччини, у якій подякував за підтримку територіальної цілісності України.

«Обговорили ключові безпекові питання, що постали зараз перед Україною й усім нашим регіоном. Ключові теми – зусилля для подальшого звільнення наших людей із російського полону, оборонна співпраця, експорт українського продовольства», - уточнив Президент.

Читайте також: Зеленський провів розмову з Ердоганом – говорили про продовження зернової ініціативи

Окрім того, глава держави провів переговори з міністром закордонних справ Греції, який прибув із візитом до Києва вже втретє з 24 лютого. Зеленський подякував Греції за підтримку України в оборонній сфері. Співрозмовники домовилися про посилення взаємодії у двосторонніх відносинах, а також на рівнях Євросоюзу й НАТО.

«Завтра братиму участь у саміті Європейського Союзу - звертатимусь до партнерів. Ключова тема, звісно, – виклики нашій енергетиці, українській та європейській. Будемо реагувати спільно на терористичну загрозу», - підсумував Зеленський.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-