Ми відчуваємо вашу підтримку: Зеленський зустрівся з главою МЗС Греції

Ми відчуваємо вашу підтримку: Зеленський зустрівся з главою МЗС Греції

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів зустріч з міністром закордонних справ Греції Нікосом Дендіасом та подякував за підтримку.

Про це глава держави написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Це третій візит міністра закордонних справ Греції Нікоса Дендіаса до України від початку повномасштабного вторгнення. Вдячний грецькому уряду та суспільству за підтримку. Зокрема, за рішення про постачання Україні бойових машин піхоти", - написав Зеленський.

Він також подякував за принципову та рішучу позицію Греції під час ухвалення рішення про надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу.

Читайте також: Глава МЗС Греції прибув із візитом до Києва

"Нам важливо, що Греція підтримує Україну в подоланні всіх викликів. І ми відчуваємо цю підтримку", - наголосив Зеленський.

У пресслужбі Президента поінформували, що глава держави обговорив з очільником зовнішньополітичного відомства Греції ключові питання двосторонньої взаємодії: посилення підтримки України та санкційного тиску на росію, а також забезпечення консолідованої й твердої реакції міжнародної спільноти на злочини російського агресора.

Відзначаючи послідовну підтримку з боку Греції суверенітету й територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах, Зеленський подякував також за підтримку ініціативи України щодо включення історичного центру Одеси до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Президент поінформував співрозмовника про наслідки ракетного терору з боку росії, яка прагне знищити критичну інфраструктуру України, насамперед енергетичну, напередодні зими та початку опалювального сезону.

Читайте також: Зеленський провів розмову з Ердоганом – говорили про продовження зернової ініціативи

«Але ворог не здатний знищити волю нашого народу», – наголосив глава держави й закликав Грецію активно долучитися до відновлення України, передусім об’єктів енергетичної сфери.

Зеленський і Дендіас також обговорили перспективи активізації міждержавної взаємодії на найвищому рівні.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 19 жовтня заявив про початок відвантаження з Греції броньованих машин піхоти БМП-1 для України. Раніше Німеччина відправила до Греції першу партію БМП Marder, аби та могла передати Україні БМП-1.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-