Обстріли росією українських міст є воєнним злочином – глава МЗС Греції

Обстріли росією українських міст є воєнним злочином – глава МЗС Греції

Укрінформ
Міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас вважає обстріли росією українських міст, жертвами яких стають невинні люди, воєнним злочином.

Про це Дендіас заявив на спільному з українським колегою Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перед цим глава української дипломатії поінформував, що переговори міністрів закордонних справ України і Греції перервала повітряна тривога, тож дипломатам довелось продовжити їх у бомбосховищі.

Очільник МЗС Греції подякував главі української дипломатії за зустріч, яка відбулась у надзвичайних обставинах, коли тривають обстріли росією українських міст.

«Ці атаки спричиняють смерті і поранення десятків невинних людей. Греція в найжорсткіший спосіб засуджує ці напади. Я вважаю, що ці напади є воєнними злочинами», - сказав Дендіас.

Читайте також: Греція закликає країни ЄС допомогти Україні якнайшвидше стати членом спільноти

Він зазначив, що його візит в Україну вже третій від початку повномасштабного вторгнення росії.

«Я вважаю нинішній мій візит символічним - я хочу ним висловити цілковиту солідарність грецького уряду на чолі з прем’єр-міністром Міцотакісом, грецького народу з українським урядом і українським народом. Перебуваючи тут, я повторю позицію, якої завжди дотримується Греція: повна повага до міжнародного права, територіальної цілісності і суверенітету – це священні принципи для нас», - акцентував міністр.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас у середу, 29 жовтня, прибув із візитом до української столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-