Норвегія і надалі підтримуватиме Україну в протидії агресії рф – посол

Норвегія і надалі підтримуватиме Україну в протидії агресії рф – посол

Укрінформ
Посол Норвегії Ерік Сведал підтвердив налаштованість королівства і надалі всебічно підтримувати Україну в протидії неспровокованій агресії рф.

Про це дипломат заявив на зустрічі із заступником міністра закордонних справ України Євгеном Перебийносом, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

«Євген Перебийніс висловив вдячність за беззаперечну підтримку Норвегією суверенітету і територіальної цілісності України, зокрема надану зброю та військову техніку в умовах повномасштабного російського вторгнення. Зі свого боку посол Ерік Сведал підтвердив налаштованість Норвегії й далі всебічно підтримувати нашу державу в протидії неспровокованій агресії рф», - зазначається в повідомленні.

Співрозмовники обговорили питання реалізації рішення уряду Норвегії про надання Україні фінансової та гуманітарної допомоги, а також перспективи її участі у проєктах з відбудови держави.

Читайте також: Тепер офіційно: Німеччина, Данія та Норвегія передадуть Україні 16 САУ Zuzana-2

Як повідомлялося, Норвегія надасть Україні безпрецедентний пакет допомоги на понад 1 млрд євро. Частина цих коштів буде спрямована на відбудову українських міст і сіл.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-