Україна працює над розширенням доступу до матеріалів супутникового центру ЄС - Кулеба

Україна працює над розширенням доступу до матеріалів супутникового центру ЄС - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба звернувся до Ради Євросоюзу щодо розширення можливостей доступу України до матеріалів супутникового центру ЄС.

Про це він повідомив на брифінгу для українських ЗМІ, передає кореспондент Укрінформу.

«Окремою темою, яку я порушив перед європейськими колегами, було розширення можливостей доступу України до матеріалів супутникового центру ЄС. Ми вже отримуємо дуже якісні та детальні знімки від Європейського Союзу і вони нам дуже допомагають. Працюємо над розширенням цієї співпраці», - сказав глава української дипломатії.

Кулеба підкреслив, що підтримка України – це не благодійність, це найкраща інвестиція в європейську безпеку та безпеку партнерів. Він зауважив, що з їхньою підтримкою Україна знешкодить російську терористичну загрозу для Європи та захистить стабільність і добробут кожної європейської родини, щоб європейським урядам не довелося це робити пізніше самим.

Читайте також: Кулеба вносить на розгляд Президента пропозицію розірвати дипвідносини з Іраном

Як повідомлялося, 17 жовтня Дмитро Кулеба, перебуваючи у бомбосховищі після сигналу повітряної тривоги, звернувся до Ради ЄС із закликом надати Україні більше систем протиповітряної оборони, запровадити санкції проти Ірану та ухвалити жорсткий дев’ятий пакет санкцій проти рф.

Рада ЄС за підсумками засідання офіційно затвердила виділення Україні ще одного траншу в розмірі 500 мільйонів євро для підвищення стійкості Збройних сил, а також ухвалила формальне рішення про започаткування Військової тренувальної місії ЄС для допомоги ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-