МЗС Румунії засудило російські атаки на Київ

МЗС Румунії засудило російські атаки на Київ

Укрінформ
Міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску засудив чергові російські атаки на Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Agerpres.

«Сьогодні я повторю той факт, що Румунія засуджує нещодавню ескалацію конфлікту в Україні росією, особливо через ракетні атаки минулого понеділка, а також сьогодні в центрі Києва та в інших містах України», – сказав Ауреску перед зустріччю міністрів закордонних справ країн-членів ЄС, яка проходить у Люксембурзі.

Глава зовнішньополітичного відомства Румунії також розповів, що сьогодні вранці був на зв'язку зі співробітниками посольства Румунії в Україні, оскільки деякі вибухи пролунали неподалік дипломатичного представництва у Києві - на відстані 1-1,5 км.

“Однак персонал у безпеці, і ми уважно стежимо за розвитком подій. Ці атаки є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права, яке суворо забороняє будь-який напад на цивільні об’єкти та цивільних осіб», - наголосив він.

Ауреску також зазначив, що під час зустрічі зі своїми колегами з країн ЄС підтримає останній пакет санкцій, ухвалений Європейським Союзом проти росії, останній транш Європейського фонду миру для підтримки України та запуск місії ЄС з підготовки української армії.

«Румунія продовжить підтримувати Україну. Це багатовимірна підтримка», – заявив він.

Міністр закордонних справ Румунії також підкреслив, що росія стає все більш ізольованою державою.

«Остання резолюція Генасамблеї ООН була прийнята переважною більшістю голосів. Також результати виборів у рамках конференції Міжнародного союзу електрозв’язку, яка відбулася в Бухаресті, довели, що росія перебуває в ізоляції», – сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок сьогоднішньої атаки дронів-камікадзе на столицю України загинули чотири людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-