На асамблеї Міжпарламентського Союзу прийняли резолюцію, яка засуджує війну в Україні

На асамблеї Міжпарламентського Союзу прийняли резолюцію, яка засуджує війну в Україні

Фото
Укрінформ
На 145-й Асамблеї Міжпарламентського Союзу прийняли екстрену резолюцію, яка засуджує війну в Україні та виступає проти спроб анексії територій України. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради.

Зазначається, що резолюцію провела українська делегація, яку очолює перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко. За словами представниці української делегації, народного депутата Лесі Василенко, резолюцію підтримали парламентарі 119 країн, які були присутні на асамблеї. Це вже друга поспіль асамблея МПС, яка засуджує дії російської федерації. «Для цієї організації це однозначно безпрецедентний прорив», - додала Василенко.

Читайте також: Резолюція ПАРЄ закликає створити систему притягнення рф та її лідерів до відповідальності

Інша учасниця української делегації народний депутат Альона Шкрум повідомила, що голосів на цю резолюцію до приїзду української делегації не було, тому що у союзі кожна країна має різну кількість голосів, які залежать від населення. Для того, щоб резолюцію прийняли, потрібно було 2/3 голосів країн світу.

За словами Шкрум, країни ЄС дуже підтримували українську делегацію, однак мали сумніви, що резолюція буде прийнята.

Як повідомляв Укрінформ, делегація парламенту України на чолі з першим заступником Голови Верховної Ради Олександром Корнієнком перебуває з робочим візитом в Африці. До складу парламентської делегації увійшли народні депутати України: Ольга Руденко, Артур Герасимов, Альона Шкрум, Жан Беленюк, Леся Василенко та Олексій Жмеренецький.

Фото: пресслужба ВР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-