Україна може видати Міжнародному кримінальному суду воєнних злочинців рф

Україна може видати Міжнародному кримінальному суду воєнних злочинців рф

Укрінформ
Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Ган заявив, що за потреби Україна може видати підозрюваних у воєнних злочинах росіян суду в Гаазі навіть попри те, що росія не є членом МКС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

Виступаючи на пресконференції у штаб-квартирі європейського агентства Євроюст, Хан, зокрема, зазначив, що, попри відмову росії долучитися до Міжнародного кримінального суду після його створення у 2002 році, воєнні злочинці з цієї країни потрапляють під юрисдикцію МКС.

Читайте також: Прокурор МКС – про розслідування злочинів рф в Україні: Я не збираюся зволікати чи тягнути час

«Звичайно, якби була потреба і була причина, чому ці суди не могли б відбутися в Україні, чи то через якісь додаткові законодавчі положення, чи ні, я впевнений, що ми співпрацювали б з Україною. В юридичному сенсі це не стане перешкодою», - сказав він.

МКС розпочав власне розслідування війни в Україні невдовзі після вторгнення росії, але Хан не сказав, коли суд планує висунути свої перші звинувачення, зазначивши, що потрібно почекати, коли «доказів буде достатньо».

Читайте також: Місце для розміщення представництва Офісу прокурора МКС у Києві вже узгоджене - прокурор

«Ми цілеспрямовано рухаємося вперед, але я зроблю оголошення в потрібний час», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний кримінальний суд має намір провести розслідування масованої ракетної атаки, що була завдана росією по території України 10 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-