У Раді Європи створили групу для синхронізації санкційних списків

У Раді Європи створили групу для синхронізації санкційних списків

Фото
Укрінформ
Представники України, Польщі, Литви, Латвії, Естонії та Великої Британії, члени Парламентської Асамблеї Ради Європи, створили групу для ідентифікації та остаточного запровадження санкцій щодо фізичних та юридичних осіб, причетних до російської воєнної агресії проти України, які перебувають на території країн-членів Ради Європи та США.

Заява про створення групи була підписана у Палаці Європи в Страсбурзі, передає кореспондент Укрінформу.

У заяві зазначається, що Рада Європи та Європейський Союз запроваджують санкції на підставі власної інформації, як і США та Велика Британія - на підставі своєї, а Україна - на підставі своєї. Це призводить до десинхронізації дій і санкцій.

«Ми, засновники цієї ініціативи, ставимо за мету синхронізувати і скоординувати всі ці санкційні списки», - наголосив представник української делегації Олексій Гончаренко.

За його словами, до початкового списку включено 1940 осіб, які причетні до російської агресії проти України.

Це ті особи, проти яких уряд України вже запровадив санкції, але проти яких ще не вжили жодних дій ані держави-члени Ради Європи та ЄС, ані Велика Британія та США.

Тож у своїй заяві автори ініціативи закликали Європейську Комісію та уряди Великої Британії, США та держав-членів Ради Європи запровадити санкції проти всіх 1940 осіб, які вже перебувають в українському санкційному списку.

Читайте також: Галущенко закликав світ терміново ввести санкції проти російської атомної галузі

Як повідомляв Укрінформ, Рада ЄС досягла згоди щодо восьмого пакета санкцій проти росії. черговий пакет санкцій ЄС проти росії включає обмеження цін на нафту, нові заборони на імпорт та експорт сталі, дерева, машин, авіації, пластмас, хімікатів на суму 7 млрд євро, а також санкції проти нових фізичних та юридичних осіб та компаній, втягнутих у війну з Україною.

Завдяки новому пакету санкцій проти росії Європейський Союз отримає можливість карати людей та організації з третіх країн, які допомагають рф ухилятися від обмежувальних заходів ЄС. До восьмого пакета, який держави-члени погодили минулого тижня, входять повноваження для Євросоюзу складати список «фізичних або юридичних осіб, організацій або органів», які сприяють обходу санкцій ЄС. Їм можуть заморозити активи на території Євросоюзу, а також заборонити в’їзд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-