росія відповість за воєнні злочини і звірства - Байден

росія відповість за воєнні злочини і звірства - Байден

Заява
Укрінформ
Офіційний Вашингтон рішуче засуджує російські ракетні удари по мирних українських містах та продовжить разом із союзниками й партнерами зусилля для того, щоби путін та росія відповіли за всі свої злодіяння.

Про це йдеться в офіційній заяві глави Білого дому Джо Байдена, оприлюдненій у понеділок, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати рішуче засуджують сьогоднішні ракетні удари рф по Україні, включно з Києвом. Ці напади вбили та поранили мирних жителів, а також знищили цілі невійськового призначення», - наголосив глава американської держави.

Байден підкреслив, що останні атаки стали ще одним підтвердженням жорстокості путіна, який розв’язав війну проти українського народу.

«Ці атаки лише посилюють наші зобов’язання підтримувати народ України стільки, скільки знадобиться. Разом із нашими союзниками й партнерами ми продовжимо накладати на росію витрати, притягувати путіна й рф до відповідальності за їхні звірства та воєнні злочини, а також надавати підтримку, необхідну українським силам для захисту своєї країни та свободи»,- наголосив президент США.

Він висловив співчуття близьким тих людей в Україні, які загинули від безглуздих ракетних обстрілів та побажав одужання пораненим.

«Ми вкотре закликаємо росію негайно припинити неспровоковану агресію та вивести свої війська з України»,- заявив Байден.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок відбулася розмова глав зовнішньополітичних відомств України і США на тлі масованого ракетного удару, вчиненого силами рф по мирних українських містах.

Фото: politico.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-