В ОБСЄ проведуть спецзасідання через ракетний терор росії

В ОБСЄ проведуть спецзасідання через ракетний терор росії

Укрінформ
У зв’язку з масованою ракетною атакою рф на цивільні об’єкти України у відповідь на звернення делегації України Польське головування терміново скликало на вівторок, 11 жовтня, спеціальне засідання Постійної ради ОБСЄ.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк.

"Ракетний терор уже давно став візитівкою російського режиму. Через систематичні атаки на цивільні об'єкти росія має на меті насамперед руйнувати інфраструктуру та тероризувати населення. Важливо, що Пострада вчергове зосередиться саме на ракетній проблемі", - заявив Цимбалюк.

За його словами, ракетні атаки варто розглядати в контексті провальної спроби анексії та оголошеної раніше мобілізації.

"Нинішня реальність доводить, що з таким російським режимом мир в Європі не є можливим. Відтак, використаємо спеціальне засідання, щоб вкотре донести сигнал, що шлях до безпеки в Європі лежить через посилення ізоляції російського режиму, запровадження додаткових санкцій проти кремля та якнайскоріше посилення оборонного потенціалу України", - підкреслив український посол.

Очікується, що засідання Постійної ради ОБСЄ розпочнеться у вівторок о 10.00.

Читайте також: G7 завтра проведе нараду щодо ситуації в Україні – уряд Німеччини

Як відомо, вранці 10 жовтня росія здійснила масовані обстріли цивільних об’єктів та критичної інфраструктури (переважно об’єкти енергопостачання) в різних областях України, включаючи столицю Київ.

За даними ДСНС унаслідок цих терористичних атак рф загинуло 11 осіб і травмовані 64 людини.

Наразі відсутнє електропостачання у чотирьох областях: Львівська, Полтавська, Сумська, Тернопільська. На решті території нашої країни електропостачання порушено частково.

Згідно з даними Генштабу ЗСУ, загалом російська федерація використала сьогодні проти України 84 крилаті ракети, 24 безпілотні літальні апарати, з них 13 - іранські "Шахід-136". Знищено 56 цілей. Серед них 43 крилатих ракети та 13 БПЛА (з них 10 типу "камікадзе").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-