Рада Європи засудила удари росії по українських містах

Рада Європи засудила удари росії по українських містах

Укрінформ
Рада Європи рішуче засудила російські удари по українських містах.

На цьому у спільній заяві наголосили міністр закордонних справ Ірландії та голова Комітету міністрів Ради Європи Саймон Ковені, президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Тіні Кокс та генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович Бурич, передає Укрінформ.

«Ми рішуче засуджуємо російські авіаудари по містах України протягом останніх двох днів, які призвели до численних жертв серед цивільного населення, у тому числі багатьох дітей, а також до руйнування цивільної інфраструктури. Такі невибіркові напади демонструють відверту зневагу до людського життя та є серйозними порушеннями міжнародного гуманітарного права», - йдеться у заяві.

Очільники Ради Європи наголосили, що атаки на українські міста не повинні залишитися безкарними.

Вони знову закликали росію до дотримання тимчасових заходів, прийнятих Європейським судом з прав людини, щодо утримання від нападів на цивільних осіб та цивільні об’єкти, включно з житловими приміщеннями. «Військова агресія проти України надто довго завдавала великого болю та страждань. Ми закликаємо росію припинити агресію, виконати свої зобов’язання за міжнародним правом і беззастережно вийти з усієї території України», - наголошують в Раді Європи.

Як повідомлялося, у понеділок уранці внаслідок ворожих ракетних обстрілів пролунали вибухи у Києві, Хмельницькому, Львові, Житомирі та Дніпрі, на Тернопільщині та Вінниччині спрацювала ППО, на Миколаївщині збили дві ворожі ракети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-