Шмигаль подякував Чехії за підтримку України

Шмигаль подякував Чехії за підтримку України

Укрінформ
Україна дуже вдячна Чехії за допомогу, яку вона надає з перших днів повномасштабної війни, та розраховує на підтримку в процесі набуття членства в ЄС.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив у інтерв’ю чеському виданню Denik N, передає кореспондент Укрінформу.

«Україні для перемоги потрібна зброя, санкції та гроші. Чехія підтримує Україну з перших днів повномасштабного нападу – підтримує нас у військовій сфері і санкціями. Ми знаємо, що Чехія підтримала всі пакети санкцій. Нинішній, восьмий, запроваджений під головуванням Чехії... Я хотів би подякувати чеському народу, який неймовірно підтримує Україну – багато грошей надходить від маленьких донорів і простих громадян», - заявив Шмигаль.

Читайте також: Важливо швидко ухвалити бюджет-2023: Шмигаль подякував Раді за оперативне перше читання

Він подякував чеським колегам, зокрема, за ініціативу «Подарунок для путіна», коли на зібрані громадянами гроші було придбано танк, який дістав ім’я «Томаш». Найближчим часом він стане на озброєнні української армії.

Прем'єр-міністр відзначив і те, що Чехія підтримує низку гуманітарних і соціальних проєктів в Україні. «Ми за це дуже вдячні – за ті ініціативи простих чехів. Але я також хотів би подякувати чеському уряду, прем’єр-міністру Фіалі, який долучився з першого дня», - підкреслив глава українського уряду.

Читайте також: Саміти у Празі: газ для Європи, зброя і гроші для України

За його словами, Київ розраховує на підтримку Чехії, яка зараз головує в Раді ЄС, в питанні набуття членства у ЄС. Україна отримала статус кандидата на членство, і зараз дуже важливо перейти від політики партнерства до політики реального розширення, зауважив Шмигаль.

Як повідомлялося, 6 жовтня у Чехії Прем’єр-міністр України взяв участь у відкритті першого саміту Європейської політичної спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-