Україна розраховує, що Грузія посилить санкції проти росії – МЗС

Україна розраховує, що Грузія посилить санкції проти росії – МЗС

Укрінформ
Україна вдячна Грузії за невизнання результатів псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України та спробу їх незаконної анексії росією і розраховує на посилення грузинською стороною санкційного тиску на рф.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Євген Перебийніс під час зустрічі з послом Грузії в Україні Георгієм Закарашвілі, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

Зазначається, що сторони обговорили актуальні питання українсько-грузинського співробітництва, а також шляхи подальшого поглиблення діалогу між Києвом та Тбілісі.

«Євген Перебийніс висловив вдячність Грузії за чітку позицію щодо невизнання результатів так званих «референдумів» на тимчасово окупованих територіях України та спробу їх незаконної анексії росією… Висловлено сподівання щодо посилення грузинською стороною санкційного тиску на росію», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Грузія ніколи не визнає російські псевдореферендуми в України

Заступник міністра подякував за надану гуманітарну допомогу та підтримку українських громадян, які вимушено знайшли притулок на території Грузії, рятуючись від повномасштабної війни росії проти нашої держави.

Перебийніс також підтвердив незмінну підтримку Україною суверенітету і територіальної цілісності Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Як повідомляв Укрінформ, тимчасовий повірений у справах України в Грузії Андрій Касьянов обговорив із заступником міністра у справах внутрішньо переміщених осіб, праці, охорони здоров’я та соціальних питань Іллею Гудушаурі можливість продовження грузинським урядом на наступні три місяці рішення про фінансову підтримку українських громадян, термін дії якого спливає 1 листопада.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-