Стефанішина назвала мінімальні передумови для пошуку діалогу світу з росією

Стефанішина назвала мінімальні передумови для пошуку діалогу світу з росією

Укрінформ
Мінімальними передумовами діалогу з росією про безпеку має бути деокупація України та виплата репарацій нашій державі та всім іншим країнам, які постраждали від цієї війни.

Про це заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина на Варшавському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Віцепрем'єр зауважила, що мінімум передумов для діалогу з росією про безпеку складається з деокупації території України принаймні до кордонів 23 лютого та забезпечити відплату репарацій з боку рф Україні та всім країнам, які постраждали фізично та фінансово від цієї війни.

Читайте також: Заявка України на членство у НАТО вже на шляху до Брюсселя - Стефанішина

«Громадянам росії потрібно знати, що буде фізична ціна за одностороннє рішення лідера. Це ключове, щоб кожна російська мати, кожен російський солдат, громадянин знали, що вони, їхні діти та онуки будуть платити за злочини, скоєні на цій землі, і буде правосуддя для російської федерації та кремля. Це мінімальний набір умов для всього світу – я не кажу лише про Україну чи росію – повернення за стіл і пошуку діалогу з рф», - сказала Стефанішина.

На думку віцепрем’єр-міністра, такий діалог може ґрунтуватися на членстві України в Євросоюзі та її посиленні, а також на отриманні членства в НАТО.

Читайте також: З росії не можуть повернутися додому близько 1,5 мільйона українців – Стефанішина

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня Україна подала заявку про прискорений вступ до НАТО. ЇЇ підписали Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-