Путіна треба притягнути до відповідальності через спробу анексії територій України - Британія

Путіна треба притягнути до відповідальності через спробу анексії територій України - Британія

Укрінформ
Міністерство закордонних справ і у справах Співдружності націй Великої Британії заявило, що ніколи не визнає спроб захопити територію силою, та виступило за притягнення президента рф володимира путіна до відповідальності за його жорстокість.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Твіттер МЗС Британії.

«Незаконна анексія росією території України та її триваючі напади на цивільне населення є кричущим порушенням міжнародного права. Ми ніколи не визнаємо спроб силового захоплення території. Ми притягнемо путіна до відповідальності за його жорстокість», - йдеться у дописі.

Крім того, прем'єр-міністр Британії Ліз Трасс в ході виступу на щорічній конференції правлячої Консервативної партії в Бірмінгемі заявила, що Україна переможе і що жодна мирна угода не повинна бути ціною української території.

«Український народ бореться не лише за свою безпеку, а за всю нашу безпеку. Це боротьба за свободу і демократію в усьому світі. Незаконна анексія путіним української території є лише останнім актом у його кампанії з підриву демократії та порушення міжнародного права», - зазначила вона.

Читайте також: Захід має позбутися ілюзії, путін бачить Європу під «російським чоботом» - Подоляк

За словами Трасс, не потрібно піддаватися тим, хто хоче укласти угоду з рф, яка торгує українською землею, оскільки «вони пропонують заплатити життями українців за ілюзію миру».

«Ми будемо стояти з нашими українськими друзями, скільки б часу це не зайняло. Україна може перемогти. Україна повинна перемогти. І Україна переможе», - зауважила вона.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня в кремлі відбулася нелегітимна церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» і «лнр», а також захоплених армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України після проведення псевдореферендумів 23-27 вересня.

Читайте також: путін підписав «закони» про спробу анексії окупованих територій України

Міжнародна спільнота законність цього інсценованого «волевиявлення» не визнала.

У середу путін підписав закони з незаконним рішенням про «прийняття до складу росії» захоплених територій України – самопроголошених «л/днр», а також Запорізької та Херсонської областей.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-