Кулеба зустрівся з главою МЗС Кот-д‘Івуару

Кулеба зустрівся з главою МЗС Кот-д‘Івуару

Фото
Укрінформ
У рамках турне країнами Африки міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів в Абіджані переговори з міністром закордонних справ, африканської інтеграції та діаспори Кот-д‘Івуару Кандією Камалою.

Про це йдеться у повідомленні МЗС України, повідомляє Укрінформ.

Відповідно до нього, глава української дипломатії наголосив на прагненні України розвивати нове якісне партнерство з Кот-д‘Івуаром як важливим політичним та економічним гравцем у регіоні Західної Африки.

«Україну та Кот-д‘Івуар єднають багаторічні зв‘язки дружби та взаємної поваги. 20 жовтня ми відзначатимемо 30-річчя встановлення дипломатичних відносин. Настав час відкрити нову сторінку двосторонньої взаємодії, наповнивши її новими взаємовигідними проєктами», - зазначив міністр.

Читайте також: Кулеба відкрив у Дакарі українсько-сенегальський бізнес-форум

Він додав, що зовнішня політика України в Африці базується на взаємній повазі, підтримці одне одного та обопільній вигоді.

Кулеба подякував Кот-д‘Івуару за солідарність із Україною на тлі російської агресії та підтримку в рамках міжнародних організацій. Глави МЗС детально обговорили кроки задля активізації співробітництва у сферах цифрової трансформації, ІТ, безпеки, освіти та торгівлі.

Разом із міністром сільського господарства Кот-д'Івуару Кобенаном Аджумані, який долучився до зустрічі міністрів закордонних справ, сторони окремо обговорили розвиток співпраці у сфері сільського господарства, втілення проєктів із іригації земель та вирощування зернових культур.

Читайте також: Кулеба зустрівся з міністеркою економіки Сенегалу

МЗС додало, що міністри приділили особливу увагу продовольчій безпеці в Африці. Вони відзначили важливу роль Чорноморського зернового коридору задля постачання сільськогосподарської продукції в африканські країни.

У цьому контексті Кулеба закликав Кот-д‘Івуар підтримати продовження дії «зернової ініціативи».

За підсумками переговорів сторони підписали меморандум про політичні консультації між міністерствами закордонних справ України та Кот-д’Івуару, а також меморандум про співробітництво у сфері підготовки дипломатичних кадрів.

Як повідомляв Укрінформ, Дмитро Кулеба з 3 по 12 жовтня здійснює перше в історії української дипломатії турне глави МЗС України країнами Африки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-