Єрмак і Дуда обговорили взаємодію України та Польщі в рамках НАТО

Єрмак і Дуда обговорили взаємодію України та Польщі в рамках НАТО

Укрінформ
Голова Офісу президента України Андрій Єрмак та президент Польщі Анджей Дуда у понеділок, 3 жовтня, провели зустріч у Варшаві.

Сторони обговорили, зокрема, шлях України до НАТО, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

"Сподіваємось на проактивну підтримку Польщі у питанні членства України в НАТО та наданні нашій державі міжнародних гарантій безпеки", - сказав Єрмак співрозмовнику.

Читайте також: Польща ніколи не визнає «приєднання» українських територій до рф - Дуда

Керівник адміністрації українського лідера Володимира Зеленського окремо наголосив на підготовлених Міжнародною робочою групою з питань гарантій безпеки для України рекомендаціях щодо Київського договору безпеки, над імплементацією яких спільно з партнерами працюватиме українська сторона.

Також співрозмовники обговорили продовження допомоги українській армії, актуальні першочергові потреби Сил оборони України, питання енергетичної безпеки, псевдореферендуми РФ в Україні та інше.

Читайте також: Президент подякував міжнародним партнерам за засудження псевдореферендумів

Крім того, під час зустрічі польський президент нагородив Єрмака високою державною нагородою Республіки Польща - Командорським хрестом із зіркою Ордену "За заслуги перед Польщею".

Нагадаємо: 29 вересня Зеленський та Дуда провели телефонну розмову, під час якої також обговорили дії росії на захоплених територіях України, зокрема проведення псевдореферендумів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-