Кондратюк очолить делегацію ВР на Саміті голів парламентів G20 в Індонезії

Кондратюк очолить делегацію ВР на Саміті голів парламентів G20 в Індонезії

Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк очолюватиме делегацію ВР під час участі у восьмому Саміті голів парламентів G20, який відбудеться 6-7 жовтня в Джакарті (Республіка Індонезія).

Про це вона повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Очолюватиму делегацію Верховної Ради України на 8-му Саміті голів парламентів G20. Парламентський саміт країн "Великої двадцятки", P20 – проходитиме 6-7 жовтня у Джакарті, Республіка Індонезія", – зазначила Кондратюк.

Читайте також: Кондратюк сподівається, що США визнають рф країною – спонсором тероризму

Вона підкреслила, що для України участь у парламентському саміті G20 – це спосіб донести інформацію на найвищому міжнародному рівні про руйнівні наслідки російської агресії, про їх прямий і негативний вплив на енергетичну безпеку, глобальну економіку і подолання світової продовольчої кризи.

Кондратюк наголосила, що світ має об’єднатися і надати всю необхідну підтримку Україні. У цьому контексті вона поінформувала, що звертатиметься до парламентів країн "Групи двадцяти" з проханням засудити і не визнавати фейкові референдуми, проведені під дулами автоматів російських військових на тимчасово захоплених територіях України.

"Міжнародна спільнота має гарантувати безпеку і територіальну цілісність нашої держави, примусивши агресора до миру. Саме з таким основним меседжем братиму участь у Парламентському саміті G20", – додала віцеспікерка.

Читайте також: Парламентарії країн ЄС закликали посилити підтримку України та ізоляцію росії

Вона розповіла, що братиме участь у роботі другої сесії Саміту P20 та представлятиме позицію України під час панельної дискусії "Нові питання: Продовольча, енергетична безпека та економічні виклики". Окрім цього, вона планує провести серію двосторонніх зустрічей зі спікерами та спікерками парламентів країн G20.

Читайте також: Формат участі України у саміті G20 залежатиме від ситуації на фронті - Зеленський

Організаторами Парламентського саміту P20 виступають Палата представників Республіки Індонезія спільно з Міжпарламентським Союзом.

Восьмий саміт голів парламентів G20 передує саміту лідерів країн "Групи двадцяти", який відбудеться в Індонезії 15-16 листопада 2022 року.

Під час саміту за участі спікерів парламентів країн G20, а також запрошених делегацій з інших держав обговорюватиметься парламентський вимір нових проблем та викликів світового порядку денного, вирішення яких потребують уваги та об’єднання зусиль парламентів, глав держав і урядів країн G20.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-