Формат участі України у саміті G20 залежатиме від ситуації на фронті - Зеленський

Формат участі України у саміті G20 залежатиме від ситуації на фронті - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що формат участі України у саміті G20 наразі невідомий та залежатиме від ситуації в країні та на фронті.

Про це глава Української держави сказав на спільній з Президентом Польщі Анджеєм Дудою зустрічі зі ЗМІ в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Що стосується Великої Двадцятки, до листопада ще дуже багато часу. Рано про щось говорити. Я сказав, за яких умов ми готові бути. І вдячний за те, що нас запросили, Україну запросили. У якому форматі – це буде залежати від багатьох факторів. Перш за все для мене, від того, що буде відбуватися у нас у державі, на полях війни, на полях битви, на фронті», - сказав Зеленський.

Глава держави також укотре прокоментував наміри росії влаштувати судилище над полоненими українськими захисниками та відповів на запитання про те, чи стане це «червоною лінією», яка унеможливить переговори про мир із рф.

«Тут не про червоні лінії. Тут, мені здається, зрозумілі людські умови. Якщо до нас, до наших полонених будуть ставитися саме так, як ви сказали (влаштують судилище - ред.), то це не про червоні лінії. Про які перемовини, про що взагалі говорити? На цьому крапка. Мені немає що додати. Усе, що я думаю про це, я вже сказав», - наголосив глава держави.

Раніше Зеленський заявляв, що росія сама себе відріже від переговорів, якщо влаштує судилище над полоненими українськими захисниками.

Читайте також: Зеленський обіцяє потужну відповідь у разі збільшення росією кількості обстрілів 23-24 серпня

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому Маріуполі загарбники планують влаштувати самосуд над українськими захисниками. Україна закликає увесь цивілізований світ не допустити цього. Голова G20 та президент Індонезії Джоко Відодо запросив главу України Володимира Зеленського взяти участь у саміті Групи двадцяти. Раніше запрошення отримали всі члени, в тому числі президент росії путін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-