Кулеба про останню промову путіна: росія вже не сподівається на «корисних ідіотів» на Заході

Кулеба про останню промову путіна: росія вже не сподівається на «корисних ідіотів» на Заході

Укрінформ
росія, використовуючи енергоресурси і продовольство як зброю, розв’язала війну проти всього світу. Жорстка протидія намірам кремля теж має бути глобальною.

Про це написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у колонці для РБК-Україна з нагоди початку африканського турне, передає Укрінформ.

«Кремль має отримати жорстку протидію всього світу у відповідь на використання енергоресурсів та продовольства як зброї. Тактика держави-терориста зрозуміла: до кого не можемо дотягнутися ракетами, до тих дотягнемося голодом і холодом. Але ми не дамо російським терористам досягти їхніх цілей. Більше дипломатичного тиску, більше санкцій, більше зброї для наших воїнів, більше підтримки України на всіх рівнях та майданчиках. Африканська стратегія України є одним з елементів, який допоможе швидше та ефективніше досягти цих цілей», - зазначив глава української дипломатії.

Читайте також: Кулеба розпочинає турне країнами Африки

Він зауважив, що остання промова путіна продемонструвала його реальні наміри.

«російський тиран апелював не до нас із вами, не до Європи та Північної Америки. Він звертався виключно до Глобального Півдня. Це означає, що росія вже не сподівається на «корисних ідіотів» на Заході чи крихку позицію деяких європейських політиків», - зазначив очільник МЗС.

На його переконання, своїми брехливими заявами про «антиколоніалізм» та «нові центри сили» путін намагається знайти опору в Африці, Азії та Латинській Америці.

Читайте також: МАГАТЕ докладає всіх зусиль для звільнення викраденого росією директора ЗАЕС – Кулеба

«російський диктатор хапається за цю останню можливість. Як-то кажуть: «І за соломину вхопиться той, хто топиться»», - зауважив міністр.

Як наголосив Кулеба, важливо, щоб москва не отримувала жодного сприяння з боку «нейтральних» країн, бо будь-яка непевність наших колег дає російському фашизму простір для підривної роботи.

«Жодних союзників, жодних контрактів та грошей для російських вбивць. Жодного спокійного місця на планеті. Ми про це подбаємо», - запевнив очільник МЗС.

У цьому контексті він акцентував, що Африка, Близький Схід, Азія, Латинська Америка — це новий дипломатичний фронт у протистоянні повномасштабній російській агресії.

Читайте також: Блінкен запевнив Кулебу, що США продовжать підтримку України

«Роль та вплив Глобального Півдня зростає. Україна скористається можливістю для утвердження своїх стратегічних позицій, для посилення взаємовигідного економічного партнерства з африканськими країнами», - наголосив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба з 3 по 12 жовтня здійснить перше в історії української дипломатії турне глави МЗС України країнами Африки. Воно розпочнеться з візиту до Сенегалу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-