Франція ніколи не визнає незаконної анексії українських територій

Франція ніколи не визнає незаконної анексії українських територій

Заява
Укрінформ
Франція рішуче засуджує заяву президента путіна про незаконну анексію українських Донецької і Луганської областей та частин Херсонської і Запорізької областей до складу росії та закликає всі країни, які зобов'язалися поважати міжнародне право, приєднатися до цього засудження.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Франції, розміщеній на сайті відомства, передає Укрінформ.

“Ці регіони, як і Крим, є невід’ємною частиною України в її міжнародно визнаних кордонах. Франція ніколи не визнає ні цих незаконних анексій, ні результатів фіктивних “референдумів”, які їм передували”, - наголошується у заяві.

“Це оголошення є серйозним і неприйнятним порушенням суверенітету і територіальної цілісності України, а також Статуту ООН”, - підкреслюють у МЗС Франції.

Читайте також: Макрон засудив незаконну анексію росією українських територій

У заяві також зазначається, що Франція підтримує прийняття нових європейських санкцій проти росії та осіб, відповідальних за російську агресію в Україні та за ці незаконні анексії. У відомстві констатують, що продовжуючи ескалацію агресивної війни, щоб відвернути увагу від своїх поразок на полі бою, росія продовжує занурюватися у військовий, дипломатичний і політичний глухий кут.

“Ні ця ескалація, ні це одностороннє рішення росії нічого не змінить у повній прихильності Франції та її партнерів підтримувати Україну в її законній та необхідній боротьбі за захист свого суверенітету та територіальної цілісності так довго, скільки це знадобиться”, - наголошується у заяві.

Читайте також: Нідерланди ніколи не визнають «приєднання» до рф українських територій – Рютте

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю у кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також загарбаних армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України, що викликало широке міжнародне обурення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-