Зеленський подякував лідерам держав, які засудили псевдореферендуми

Зеленський подякував лідерам держав, які засудили псевдореферендуми

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував лідерам держав-партнерів, політичним і громадським діячам світу, які оперативно висловилися на захист України і міжнародного права та засудили псевдореферендуми, організовані росією.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у своєму відеозверненні.

“Псевдореферендуми – це елементи агресії проти суверенної держави, і кожен, хто причетний до організації чи проведення цього фарсу, буде притягнутий до відповідальності”, - наголосив Зеленський.

Він розповів, що сьогодні говорив з прем’єр-міністрами Японії та Данії, які засудили чергові російські кроки до ескалації та подякував їм за підтримку.

“Дякую й усім лідерам держав-партнерів, усім політичним і громадським діячам світу, які вже доволі оперативно висловилися на захист України і міжнародного права! Я хочу подякувати особисто президенту Байдену, Конгресу, нашим друзям у Європі й усім, хто вже посилює санкції проти росії і вже робить потужні кроки для збільшення оборонної та фінансової підтримки України!”, - зазначив глава Української держави.

Читайте також: Зеленський - про псевдореферендуми: Кожен причетний до цього фарсу відповідатиме

Зеленський додав, що “ми маємо звільнити всю нашу землю, і це буде найкращий доказ того, що міжнародне право й людські цінності не зламати жодній державі-терористу, і навіть такій знахабнілій, як росія”.

Як повідомлялося, російські загарбники 23 – 27 вересня проводили псевдореферендуми на тимчасово захоплених територіях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-