Зеленський провів зустріч із головою нижньої палати парламенту Франції

Зеленський провів зустріч із головою нижньої палати парламенту Франції

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із головою Національних зборів Франції Яель Брон-Піве ситуацію із проведенням росією псевдореферендумів на тимчасово захоплених українських територіях.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Перший в історії візит голови нижньої палати парламенту Франції Яель Брон-Піве відбувається у вирішальний для нашої держави час. Темою номер один нашої зустрічі стало незаконне проведення псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України", - зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що дуже важливо, щоб усі партнери України, усі лідери цивілізованого світу максимально жорстко засудили фейкові російські "референдуми".

"Вдячні Франції за підтримку України та чітку позицію у цьому питанні!", - додав Президент.

За інформацією пресслужби глави держави, Зеленський висловив сподівання на посилення санкцій ЄС та якнайшвидше, синхронізоване з незаконними рішеннями рф схвалення восьмого санкційного пакету, що, за його словами, має бути набагато потужнішим за попередні.

Глава держави акцентував на значній оборонній підтримці України з боку Франції та відзначив особливу роль у цьому питанні Президента Еммануеля Макрона. Було наголошено на необхідності продовження та посилення військово-технічної допомоги.

Водночас Зеленський нагадав, що Україна отримала статус кандидата на вступ до Європейського Союзу саме під час головування Франції у Раді ЄС. У цьому зв’язку він подякував Президентові Франції та всьому французькому народу за широку підтримку європейської інтеграції України і висловив переконання у продовженні державою поступу на цьому шляху.

«Ми бачили, як на вулицях Франції на початку агресії, а потім у момент розв’язання важливого геополітичного питання щодо кандидатства і щодо членства в ЄС нас підтримувало французьке суспільство», – сказав Президент.

Учасники зустрічі окремо приділили увагу питанням важливої комплексної допомоги, яку Франція надає Україні (безпекової, дипломатичної, політичної та фінансової), а також перспективних напрямів її нарощування з урахуванням актуальних потреб держави.

Як повідомляв Укрінформ, 28 вересня Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і голова Національних зборів Франції Яель Брон-Піве здійснили поїздку в Чернігівську область.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-