САП направила до суду справу підозрюваного у хабарництві депутата Кузьміних

САП направила до суду справу підозрюваного у хабарництві депутата Кузьміних

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт щодо народного депутата Сергія Кузьміних, якому інкримінують одержання хабара у розмірі 558 тис. грн.

Про це повідомляє пресслужба САП у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Прокурори САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ закінчили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України IX скликання за фактом одержання неправомірної вигоди у розмірі 558 тис. гривень за забезпечення перемоги у низці тендерів із закупівлі медичного обладнання коштом бюджету”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 28 січня 2022 року народного депутата було викрито «на гарячому», одразу після передачі йому 558 тис. гривень.

Читайте також: САП оскаржить виправдувальний вирок екскерівнику Державної зернової корпорації

У ході досудового розслідування встановлено, що депутат одержав хабар за вплив на забезпечення перемоги у низці тендерів із закупівлі обладнання коштом бюджету, що проводило КП «Лікарня № 2 ім. Павлусенка» Житомирської міської ради».

Відповідно до раніше узгоджених домовленостей, у 2021 році було проведено тендер на закупівлю медичного обладнання на загальну суму понад 40 млн гривень, серед яких МРТ, системи ультразвукової діагностики та лапароскопічний набір для хірургічних процедур. Вже після оплати лікарнею вартості обладнання депутат попросив передати йому за сприяння в перемозі 558 тис. гривень, що становить 30% від суми договору.

За версією слідства, депутат у подальшому планував застосувати таку схему і після перерахування лікарнею коштів відповідно до інших договорів – 37,5 млн гривень (30% від вартості обладнання для проведення МРТ становить 11,25 млн гривень) та понад 398 тис. гривень – від вартості лапароскопічного набору для хірургічних процедур.

Читайте також: Керівник САП скасував рішення прокурора про закриття справи «Роттердам+»

31 січня 2022 року генпрокурор підписала повідомлення про підозру вказаному народному депутату.

15 липня 2022 року прокурори САП та детективами НАБУ завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні та відкрили матеріали стороні захисту для ознайомлення.

Як повідомляв Укрінформ, на початку року працівники НАБУ затримали народного депутата Сергія Кузьміних за підозрою в одержанні 558 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-