Костін зустрівся із заступницею держсекретаря США

Костін зустрівся із заступницею держсекретаря США

Фото
Укрінформ
Генеральний прокурор України Андрій Костін під час зустрічі із заступницею Державного секретаря США з питань цивільної безпеки, демократії та прав людини Узрою Зеєю заявив, що рф веде війну терору і що вона свідомо знищує цивільне населення України.

Про це поінформувала пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

За словами очільника ОГП, рф продовжує повномасштабну війну, свідомо знищуючи цивільне населення та інфраструктуру нашої держави.

«росія веде війну терору. Ми маємо відновити справедливість і покарати агресора на національному та міжнародному рівнях, у тому числі через правові механізми арешту та конфіскації активів військово-політичної еліти рф, воєнних злочинців та олігархів», - сказав генпрокурор.

Костін поінформував, що за час повномасштабного вторгнення рф українці стали свідками навмисних обстрілів шкіл, дитсадків, медустанов і лікарень, залізничних станцій і електростанцій армією рф. За інформацією ОГП, загальна кількість зруйнованих або пошкоджених росією об'єктів цивільної інфраструктури сягає 40 000.

Також генеральний прокурор запевнив Зею, що підтримка США у найтемніші часи мала реальний вплив на ситуацію в Україні і ніколи не буде забута українським народом.

Костін уточнив, що Офіс генпрокурора та інші правоохоронні і державні органи нашої держави готові співпрацювати з усіма міжнародними партнерами у пошуках справедливості та відповідальності.

Читайте також: Костін зустрівся з сенаторами США - говорили про правові механізми протидії агресії рф

Як повідомлялося, генпрокурор виступив перед американськими конгресменами та наголосив на необхідності арешту активів російських олігархів.

Фото: Офіс Генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-