Президентка Словаччини - до Генасамблеї ООН: Усі ми повинні стати голосом України

Президентка Словаччини - до Генасамблеї ООН: Усі ми повинні стати голосом України

Укрінформ
Слабкість світу стосовно росії у 2014 році призвела до ще більшої агресії, тож тепер необхідно винести уроки зі зроблених у минулому помилок.

Про це на Генасамблеї ООН сказала президент Словацької Республіки Зузана Чапутова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми стаємо свідками як один із п'яти постійних членів (Радбезу ООН – ред.) відкрито відмовляє іншому члену ООН - Україні - у праві на існування як незалежної держави... 141 країна засудила війну москви проти України в резолюції Генеральної асамблеї. Жодне вето не зможе змінити очевидну істину - що сьогодні захищати мир у всьому світі, росія робить усе, щоб його зруйнувати. Агресія москви завдала збитків усьому світу”, - сказала Чапутова.

Вона наголосила, що в Україні загинули тисячі невинних цивільних. Мільйони людей змушені тікати через війну зі своїх домівок. І ще мільйони людей у світі перебувають на межі голоду через дії росії, які призвели до посилення і без того серйозної глобальної продовольчої кризи.

Читайте також: Блінкен закликав світ сприяти продовженню «зернової угоди»

“Усі ми повинні стати голосом України. Голосом, який буде продовжувати говорити про злочини росії в Україні, щоб нікому не було дозволено чинити такі звірства. володимир путін сподівався захопити Україну і злякати всіх нас, він не досяг успіху. Про це говорять успіхи на полі бою в Україні”, - зазначила вона.

За її словами, треба винести уроки зі зроблених помилок у минулому. Зокрема, з відсутності рішучості після подій 2014 року.

“М'які санкції, накладені нами, не змогли зробити так, щоб росія перестала намагатися йти далі. Наша слабкість призвела до більшої агресіє. Нам не слід повторювати ті ж самі помилки”, - наголосила вона.

Читайте також: Радбез ООН має обмежити право вето «у разі масових злочинів» - Макрон

Як повідомлялося, 20 вересня розпочалися загальні дебати 77-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, де виступають лідери держав, глави урядів, керівники зовнішньополітичних відомств країн-членів. Україна ставить за мету розширити взаємодію із зарубіжним країнами за рахунок Африки, Азії та Латинської Америки, а також виробити механізми притягнення росії до відповідальності за злочин агресії.

Президент Володимир Зеленський виступить на загальних дебатах в режимі відеозвернення в середу, 21 вересня, під час вечірнього засідання Генасамблеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-