Героїзм народу має змінити ставлення НАТО до перспективи членства України в альянсі – Єрмак

Героїзм народу має змінити ставлення НАТО до перспективи членства України в альянсі – Єрмак

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак переконаний у тому, що героїзм українців має змінити ставлення НАТО до перспективи членства України, яка лише зміцнить Альянс.

Про це Єрмак сказав на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) у Києві, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм політика.

«Наша держава ніколи не відмовлялася від бажання стати членом НАТО. Сьогодні важко знайти надійніші гарантії, ніж ті, що дає стаття 5 Північноатлантичного договору. І мені здається, що ця війна, мужність нашої нації, героїзм наших воїнів мають змінити і ставлення членів НАТО до перспективи членства України. Я думаю, що сильні гравці та партнери завжди зміцнюють міжнародні організації», - сказав Єрмак.

За його словами, Україна потребує надійних і юридично обґрунтованих гарантій безпеки, які працювали б і убезпечили нашу державу від повторення такої повномасштабної агресії, яку здійснила рф.

Читайте також: рф треба визнавати спонсором тероризму, а проти росіян застосовувати візовий банЄрмак

«Українці дуже добре пам’ятають Будапештський меморандум та інші документи, які не захистили нашу державу від повномасштабної агресії рф, що триває вже понад шість місяців, та війни, у якій Україна перебуває загалом уже більш як вісім років», - підкреслив керівник ОП.

Тому, додав Єрмак, насамперед це мають бути дуже чіткі, дуже ефективні й надійні юридичні гарантії.

Як повідомлялося, керівник ОП разом з експрем'єр-міністром та колишнім головою МЗС Швеції Карлом Більдтом і президентом Ради з міжнародних відносин (США) Річардом Хаасом узяв участь у дискусійній панелі, присвяченій питанням гарантій безпеки для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-