На Алеї сміливості у Києві з'явились нові імена європейських політиків

На Алеї сміливості у Києві з'явились нові імена європейських політиків

Фото, відео
Укрінформ
У Києві на Алеї сміливості з’явилися нові дошки з іменами Президента Латвії Егілса Левітса та Прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького.

Участь у церемонії відкриття табличок взяли Президент Володимир Зеленський, а також лідер Латвійської Республіки та очільник польського уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Саме тут (на Алеї сміливості – ред.) з’являються імена тих лідерів, тих держав, які представляють ті народи, які з нами від початку і до кінця, хочу зазначити - саме до переможного кінця, і завдяки їм кінець буде переможним для України і заради України», - підкреслив Зеленський.

Він висловив вдячність Латвії та Польщі за підтримку України, наголосивши, що ці країни є «стабільними партнерами» й поруч з українцями від початку російської агресії, коли рф тимчасово окупувала Крим. За словами Президента, латвійські та польські партнери допомагають українцям у різних напрямках – від гуманітарного, прихистку біженців і фінансового до посилення української армії.

Окрім того, як інформує пресслужба глави держави, на Алеї сміливості також з'явилися імена колишнього віцепрем’єр-міністра Польщі Ярослава Качинського, Прем’єр-міністра Чехії Петра Фіали та ексголови уряду Словенії Янеза Янші.

Зазначається, що Прем’єр-міністр Польщі Моравецький у перші дні повномасштабної війни прибув до України. Разом з ним Київ відвідали Прем’єр-міністр Чехії Фіала, тодішні Прем’єр-міністр Словенії Янша та віцепрем’єр-міністр РП Качинський.

«Це був один із найскладніших моментів війни. Коли віри у свою безпеку серед лідерів багатьох країн ще не було, у нас з’явилася дуже смілива команда», – сказав Зеленський.

Як зазначається, Ярослав Качинський різко засудив війну проти України й виступив за надання нашій державі всієї необхідної допомоги.

Петр Фіала та його уряд після нападу росії на Україну стали на жорстку позицію щодо країни-агресора, Прем’єр-міністр Чехії захищає найжорсткіші антиросійські санкції та підтримує вступ України до Європейського Союзу.

У пресслужбі зауважують, що на початку повномасштабної російської агресії Прем’єр-міністр Словенії Янез Янша висловив тверду позицію щодо підтримки України. Від перших днів Словенія надає нашій державі військову, фінансову та гуманітарну допомогу.

Читайте також: Латвія, Польща та народи цих країн є стабільними партнерами нашої держави - Зеленський

Як повідомлялося, 23 серпня Президент Володимир Зеленський відкрив Алею сміливості на площі Конституції в Києві.

Алею відкрито з ініціативи глави Української держави з нагоди 31-ї річниці Незалежності України. На ній будуть викарбувані імена політичних лідерів та інших представників країн-партнерів, які допомагають Україні від початку повномасштабного вторгнення російської федерації. Першим іноземним лідером, відзначеним на Алеї сміливості, став Президент Польщі Анджей Дуда.

Також на алеї відкрито табличку з іменем колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-