Для Трухіна проситимуть у суді заставу в 52 тисячі гривень - джерело

Для Трухіна проситимуть у суді заставу в 52 тисячі гривень - джерело

Ексклюзив
Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотатиме у Вищому антикорупційному суді про обрання народному депутату від “Слуги народу” Олександру Трухіну запобіжний захід у вигляді застави розміром 52 тисячі гривень.

Про це повідомило у коментарі Укрінформу джерело у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

САП клопотатиме про обрання Олександру Трухіну запобіжного заходу у вигляді застави розміром 52 тисячі гривень. Це максимум, який дозволяє закон у цьому провадженні”, - сказав співрозмовник агентства.

Наразі клопотання про обрання запобіжного заходу направлене до ВАКС. Про час засідання поки невідомо.

Читайте також: Депутату Трухіну повідомили про підозру у спробі підкупу поліцейських

Як повідомляв Укрінформ, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру народному депутату , який запропонував неправомірну вигоду патрульним поліцейським у розмірі 150 тисяч без зазначення грошової одиниці за те, щоб йому дозволили залишити місце ДТП, яке сталось за його участю.

Зазначається, що розслідування справи було розпочате 2 лютого 2022 року генеральним прокурором на підставі матеріалів журналістського розслідування.

Читайте також: ДТП із Трухіним: більшість українців вважає розслідування необ’єктивним

Народний депутат із фракції партії «Слуга народу» Олександр Трухін 23 серпня 2021 року начебто спричинив дорожньо-транспортну пригоду на Бориспільській трасі при в'їзді в Київ. Внаслідок ДТП постраждали шестеро людей, серед яких двоє дітей, а також голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень. Через кілька днів після інциденту деякі ЗМІ видалили інформацію про це.

31 серпня процесуальний керівник у справі щодо ДТП за імовірною участю Трухіна доручив подальше розслідування слідчим Державного бюро розслідувань.

1 лютого 2022 року журналісти видання «Українська правда» оприлюднили відеозапис із камери поліцейського, який прибув на місце ДТП. На відео Трухін звертається до нього зі словами «давай я тихенько в ліс піду», а потім обіцяє «поговорити» з очільником МВС Денисом Монастирським. Він також заявив, що не був за кермом автівки. Депутат звертався до правоохоронця та обіцяв «знайтися» потім та «віддячити». За даними ЗМІ, цього правоохоронця звуть Сергій Петрик.

У МВС заперечили, що Трухін намагався «домовитися» з Монастирським, і наголошують, що встановлення всіх обставин ДТП належить до повноважень Державного бюро розслідувань. Зі свого боку у ДБР заявляють, що слідчі не мали у своєму розпорядженні відео з ДТП за участю депутата.

Читайте також: Голова партії «Слуга народу» вважає, що Трухін сам має скласти депутатський мандат

2 лютого Трухіна виключили зі складу партії «Слуга народу». Президент Зеленський підтримав таке рішення політсили.

Своєю чергою Трухін заявив, що слідчі та адвокати заборонили йому коментувати перебіг розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-