ЄСПЛ поновлює розгляд скарг, поданих проти України

ЄСПЛ поновлює розгляд скарг, поданих проти України

Укрінформ
Європейський суд з прав людини вирішив переглянути заходи щодо справ за участю України, вжиті на початку березня у зв’язку з агресією російської федерації, та від 1 вересня 2022 року повернутися до нормального порядку роботи з такими справами.

Як передає Укрінформ, про це інформує портал Судова влада, посилаючись на суддю ЄСПЛ Миколу Гнатовського.

«Суддя ЄСПЛ Микола Гнатовський повідомив, що Європейський суд з прав людини вирішив переглянути заходи щодо справ за участю України, вжиті на початку березня у зв’язку з агресією Російської Федерації та від 1 вересня 2022 року повернутися в окремих аспектах до нормального порядку роботи з такими справами», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що вихідна кореспонденція із заявниками відновиться у межах можливого, а загальна інформація для всіх заявників буде доступною на сайті ЄСПЛ.

Окрім того, повідомляється, що розгляд справ буде відновлено, та нові часові межі буде встановлено для незавершених справ з урахуванням, наскільки можливо, фактичних можливостей сторін відповідати на поставлені питання. Нотифікація та публікація рішень будуть поступово відновлені.

Читайте також: Уряд призначив Сокоренко Уповноваженою у справах ЄСПЛ

Як повідомлялося, Європейський суд з прав людини ухвалив призупинити розгляд справ проти України у контексті війни в Україні та після запиту, отриманого від українського уряду 24 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-