Шмигаль просить прискорити обрання керівника НАБУ

Шмигаль просить прискорити обрання керівника НАБУ

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль просить конкурсну комісію прискорити процес обрання керівника Національного антикорупційного бюро, тому що на це очікує українське суспільство та міжнародні партнери.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль сказав, відкриваючи засідання КМУ.

"Вже на початку вересня урядова команда здійснить візит у Брюссель для проведення чергової Ради Асоціації Україна-ЄС. В цьому контексті хочу повідомити, що тиждень тому відбулось установче засідання комісії з проведення конкурсу на зайняття посади Директора НАБУ... Від імені Уряду прошу членів комісії активізуватись і прискорити процес обрання керівника НАБУ", - сказав Шмигаль.

Шмигаль додав, що саме щодо питання обрання керівника НАБУ є великі очікування українського суспільства та міжнародних партнерів України.

Раніше заступник глави Офісу Президента Андрій Смирнов повідомив у коментарі Укрінформу, що конкурс на посаду директора Національного антикорупційного бюро, за оптимістичним сценарієм, може тривати три місяці і завершитися до кінця року.

Читайте також: Комісія з проведення конкурсу на посаду директора НАБУ провела перше засідання

Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль 29 липня заявив, що уряд вніс зміни в положення про комісію з відбору керівника НАБУ. Він також закликав комісію негайно зібратися та якнайшвидше розпочати роботу з відбору кандидатів на посаду керівника бюро.

22 серпня Конкурсна комісія з проведення конкурсу на посаду директора Національного антикорупційного бюро провела перше засідання, на якому, зокрема, домовилася найближчим часом затвердити регламент її роботи, який передбачатиме критерії проведення конкурсу, оцінювання професійних знань претендентів і порядку проведення співбесід.

Раніше НАБУ очолював Артем Ситник. Уряд 12 квітня проголосував за звільнення Ситника у зв’язку із закінченням семирічної каденції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-