Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Португалії

Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Португалії

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів зустріч з міністром закордонних справ Португалії Жоау Гомешем Кравінью під час його візиту в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зеленський високо оцінив те, що голова МЗС Португалії прибув до України саме в день 31-ї річниці відновлення незалежності України.

«Ми вдячні за те, що ви приїхали, не звертаючи уваги на сирени. Я радий, що людей і держав, які також не бояться російської агресії, стає навколо України дедалі більше», - заявив Президент.

За інформацією ОП, під час зустрічі відбувся обмін думками щодо подальшої підтримки України з боку Португалії у зміцненні обороноздатності та посилення санкційного тиску на росію. Зокрема, Зеленський закликав запровадити візові обмеження проти громадян рф.

Читайте також: На засіданні Радбезу ООН виступить Зеленський

Президент подякував за участь Португалії у другому саміті Кримської платформи й відзначив важливість збереження питання деокупації Криму на міжнародному порядку денному.

Окрема увага була приділена участі Португалії у відновленні освітньої інфраструктури Житомира, а також навчальних закладів міст Ірпінь та Буча за підтримки муніципалітету португальського міста Кашкайш. У цьому контексті Президент високо оцінив гуманітарну місію голови МЗС Португалії до Житомирської області.

«Відновлення освітніх закладів, які повертають наших школярів у школу, студентів в університети, а дітей у дитячі садочки, - для нас це пріоритет. Це перший крок до відновлення нашої держави», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський у Києві вручив Джонсону Орден Свободи

«Ви одна з перших держав, які фактично вже долучаються до програми відновлення України. Ми вдячні за це», - заявив Президент.

Він висловив сподівання, що Португалія приєднається до відновлення України на глобальному рівні.

Міністр закордонних справ Португалії зі свого боку зазначив, що для нього честь бути в Україні в 31-шу річницю її незалежності та представляти свою країну.

Кравінью наголосив, що приїхав, аби переказати слова солідарності та підтримки - політичної, безпекової й гуманітарної - від президента, прем'єр-міністра, уряду та народу Португалії.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Португалії Жуан Кравінью у середу, 24 серпня, прибув з робочим візитом до Києва.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-