Збільшується кількість країн, які готові стати гарантами безпеки для України - Єрмак

Збільшується кількість країн, які готові стати гарантами безпеки для України - Єрмак

Укрінформ
Робота над напрацюванням безпекових гарантій для України триває. Це непростий процес, але незабаром відповідний документ може з‘явитися.

Про це керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак заявив під час спільного брифінгу з колишнім генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном та колишнім президентом Колумбії, лауреатом Нобелівської премії 2016 року Хуаном Мануелем Сантосом Кальдероном, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується нашої роботи з паном Расмуссеном (у межах Групи з питань міжнародних безпекових гарантій для України – ред.), на сьогодні триває робота щодо першого документу, перших рекомендацій щодо цих гарантій. Я можу сказати, що робота непроста, але думаю, що за недовгий час, сподіваюсь, з‘явиться дуже потужний документ. Робота триває", – сказав керівник ОП.

Читайте також: Єрмак, Резніков і Залужний зустрілися з керівництвом посольства США

Він поінформував, що кількість країн, які готові стати гарантами безпеки для України, поступово збільшується.

"Сподіваюсь, що дуже скоро будемо мати можливість говорити про конкретні результати", – додав Єрмак.

Водночас керівник Офісу Президента поінформував, що тема гарантій безпеки обговорювалася також на зустрічі з колишнім генеральним секретарем ООН та колишнім президентом Колумбії. За його словами, вони підтримали думку української влади щодо важливості чітких, юридично закріплених безпекових гарантій для Української держави.

Читайте також: Єрмак назвав кроки світової спільноти, які допоможуть Україні перемогти росію

Як повідомлялося, в Україні створена Група з питань міжнародних безпекових гарантій для України, співголовами якої є керівник Офісу Президента Андрій Єрмак і колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-