Мобінг на роботі: Рада ухвалила за основу законопроєкт щодо адмінвідповідальності

Мобінг на роботі: Рада ухвалила за основу законопроєкт щодо адмінвідповідальності

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт №5748, який визначає поняття мобінгу і закріплює заборону вчинення стосовно працівника дій, спрямованих на приниження його гідності та честі.

Як повідомив у Телеграмі народний депутат Ярослав Железняк, за це рішення проголосували 296 парламентаріїв, передає Укрінформ.

"Метою і завданням законопроєкту є захист учасників трудових відносин від різних форм мобінгу і встановлення адміністративної відповідальності за такі дії", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Законопроєктом пропонується визначити мобінг як діяння роботодавця або окремих працівників трудового колективу, які спрямовані на приниження гідності та честі працівника, його професійної (ділової) репутації у формі психологічного та/або економічного тиску, зокрема із застосуванням засобів електронних комунікацій, створення стосовно нього напруженої, ворожої, образливої атмосфери, у тому числі, що змушує особу недооцінювати власну професійну придатність.

Читайте також: ВР спростила примусове відчуження майна в умовах воєнного стану

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт №7363 щодо підтримки волонтерської діяльності в умовах війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-