Лідер Китаю планує особисту зустріч з президентом Байденом – WSJ

Лідер Китаю планує особисту зустріч з президентом Байденом – WSJ

Укрінформ
Китайський лідер Сі Цзіньпін планує особисто зустрітися з президентом США Джо Байденом під час поїздки Азійсько-Тихоокеанським регіоном у листопаді, після з’їзду Компартії Китаю (КПК), на якому він планує бути переобраним на третій термін.

Про це повідомляє в п’ятницю авторитетне американське видання The Wall Street Journal із посиланням на джерела в офіційних колах Китаю, передає Укрінформ.

«Посадовці, які брали участь у підготовці (візиту Сі – ред.), сказали, що лідер Китаю, як очікується, спочатку проведе з'їзд партії (КПК), а потім, імовірно, візьме участь у саміті лідерів країн G20 на індонезійському острові Балі 15-16 листопада», - зазначає видання.

Очікується, що звідти Сі Цзіньпін поїде до столиці Таїланду, Бангкока, для участі в саміті Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС).

При цьому зазначається, що підготовка поїздки китайського лідера поки перебуває на ранній стадії і програма може зазнати змін, однак наразі допускається «можлива ​​зустріч Сі і Байдена на полях одного з двох самітів».

Читайте також: Китай має достатньо важелів впливу на рф, щоб зупинити війну – Зеленський

У МЗС Китаю у цьому зв’язку зазначили, що Пекін підтримує Індонезію й Таїланд як господарів двох запланованих конференцій і готовий працювати з усіма сторонами для досягнення позитивних результатів.

Як повідомляв Укрінформ, зараз США і Китай переживають чергову фазу загострення відносин на тлі демонстрації КНР військової сили навколо Тайваню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-