Глави МЗС країн Євросоюзу планують обговорити заборону віз для росіян — Стефанчук

Глави МЗС країн Євросоюзу планують обговорити заборону віз для росіян — Стефанчук

Укрінформ
Очільники міністерств закордонних справ країн Європейського Союзу наприкінці серпня планують обговорити питання заборони віз для громадян російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

«Коли колективного «так» ще немає, але є індивідуальна позиція. Країни Європейського Союзу одна за одною відмовляють у видачі віз росіянам. І для цього не потрібні довгі обговорення та розлогі дискусії. Латвія, Естонія, Чехія, Нідерланди, Бельгія — країни, не вагаючись, вводять обмеження та показують росіянам: в Європі їм не раді», - зазначив Стефанчук.

За його словами, нарешті всі зрозуміли, що жити у цивілізованому світі та пропагувати війну — це несумісні речі.

Стефанчук підкреслив, що відтепер росіяни не зможуть приїжджати у світові столиці під час відпустки, «насолоджуватися благами, до яких вони не доклали нічогісінько, та нести свою пропаганду та вихваляти свій спосіб життя».

Читайте також: росіян не пускатимуть до Венсенського замку на околицях Парижа - ЗМІ

«Ласкаво просимо у СРСР, ви ж цього хотіли? Тепер лише для вас: чарівні краєвиди Мухосранська, мальовничий схід сонця в Зажопинську, чудеса кулінарії в Задрищенську та незабутні ночі в Ново-@бєньово», - зауважив Стефанчук.

Він повідомив, що наприкінці серпня очільники МЗС країн Євросоюзу мають зібратися та обговорити питання заборони віз для росіян на загальноєвропейському рівні.

«Прогнозую, що це буде найкоротше обговорення й одностайне схвалення», - підкреслив Стефанчук.

Читайте також: Єрмак про туристичні візи для росіян: Відвідування Європи – це привілей, а не право

Як повідомляв Укрінформ, 4 серпня уряд Латвії призупинив прийом документів на оформлення віз для в’їзду в країну громадянам російської федерації – за винятком окремих випадків, пов’язаних із похованням родичів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-