Ткаченко обговорив із Брінк співпрацю щодо підтримки українських медіа

Ткаченко обговорив із Брінк співпрацю щодо підтримки українських медіа

Фото
Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко обговорив з послом США в Україні Бріджит Брінк співпрацю щодо підтримки українських медіа та протидію дезінформації росії.

Як передає Укрінформ, про це Ткаченко написав у Телеграмі.

“Мали плідну зустріч із послом США в Україні Брінк та її командою. Америка є одним із наших найбільших союзників та надає нам допомогу в багатьох сферах - від зброї до надання грантів нашим креативним індустріям та митцям”, - ідеться у дописі.

За словами Ткаченка, під час зустрічі вони “обговорили більш ґрунтовну та конкретну співпрацю за трьома напрямками, зокрема це “підтримка українських медіа та протидія дезінформації росії”. “Ці два треки завжди стоять разом, тому що наші медіа - це наш інформаційний фронт, до якого я пропоную доєднатися всім країнам цивілізованого світу”, - зауважив міністр.

Саме тому Ткаченко “пропонує організувати “інформаційний Рамштайн”, який буде майданчиком для обговорення нових інформаційних викликів воєнного часу та покладе початок єдиному інформаційного фронту країн-союзників”.

Під час зустрічі обговорили питання “збереження культурної спадщини України - допомога потрібна як в напрямку діджиталізації культурної спадщини та у створенні окремих реєстрів по кожному напрямку, так і в постачанні матеріалів для евакуації культурних об’єктів”, - зазначив міністр.

Крім того, обговорили підтримку українських митців та книговидання.

“Запропонували створювати колаборації між відомими американськими та українськими інституціями чи митцями на довгостроковій основі”, - поінформував очільник МКІП.

Ткаченко наголосив, що українським "митцям саме в Україні потрібна фінансова підтримка”.

“Перед нами стоїть багато задач як відновлювати ці сфери після війни, та ще більше викликів маємо сьогодні. Тому продовжую пояснювати партнерам чому нам потрібна конкретна підтримка вже зараз та всередині України. Вдячний партнерам за розуміння та готовність допомагати”, - зазначив міністр.

Читайте також: Закон про медіа відповідає на виклики часу - Ткаченко

Як повідомляв Укрінформ, 1 серпня міністр оборони Олексій Резніков обговорив підтримку України з послом Сполучених Штатів Бріджит Брінк та аташе з питань армії та оборони бригадним генералом Гармоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-