Кулеба анонсував візити до низки країн Африки

Кулеба анонсував візити до низки країн Африки

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба готує візити до країн Африки в рамках активізації відносин України з цим континентом.

Про це глава української дипломатії повідомив в ефірі національного телемарафону, передає Укрінформ.

За словами міністра, позиції України в Африці були суттєво втрачені за попередні десятиліття. Він зазначив, що наша держава серйозно взялася за цей напрям: призначено спеціального представника України для Близького Сходу й Африки, Президент проводить телефонні розмови з африканськими лідерами, а також готується перше турне глави МЗС на континент.

Читайте також: Зеленський призначив спецпредставника з питань Близького Сходу та Африки

Кулеба уточнив, що планує відвідати чотири-п'ять країн Субсахарської Африки.

«Це будуть виключно країни Субсахарської, не арабські держави Північної Африки. Ми поїдемо в Центральну Африку. Країни поки що називати звісно не буду, але ви бачите - щойно почала просочуватися інформація про активізацію наших відносин з Африканським континентом, зокрема про підготовку мого турне, як у цей же регіон вирушив пан лавров, міністр закордонних справ рф, намагаючись скористатися моментом, щоб зміцнити там позиції росії», - розповів міністр.

Читайте також: Американські законодавці викрили брехню лаврова під час турне по Африці

Як повідомлялося, глава мзс країни-агресора сергій лавров 23-27 липня відвідав з візитами чотири африканські країни: Єгипет, Конго, Уганду й Ефіопію. 

За інформацією британської розвідки, лавров, найімовірніше, використав візити, щоб звинуватити Захід у світовій продовольчій кризі та заручитися підтримкою нейтральних африканських держав.

Фото: picdrop.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-