Президент: Черговий газовий шантаж рф є достатнім приводом для розширення санкцій

Президент: Черговий газовий шантаж рф є достатнім приводом для розширення санкцій

Укрінформ
Черговий газовий шантаж російської федерації - це вже достатній привід, щоб розширити санкції проти цієї країни-агресора.

Таку думку Президент України Володимир Зеленський сказав у своєму відеозверненні до громадян, повідомляє Укрінформ.

"Зокрема, сьогоднішні повідомлення про чергове спровоковане зростання газових цін на європейській біржі вище 2 тисяч доларів за тисячу кубів – це вже достатній привід, щоб розширити санкції проти росії. Оскільки для всіх зрозуміло, що це свідомий ціновий терор росії проти Європи. Використовуючи «газпром», москва робить усе, щоб ця зима стала для європейських країн найбільш жорсткою. На терор потрібно відповідати – відповідати санкціями», - сказав Зеленський.

Він нагадав про те, що Британія розширила санкційний список проти росії. До нього додалися ще десятки людей і організацій.

«Це правильна тенденція, і я вдячний Британії за незмінну твердість у санкційних питаннях. Це приклад, який варто наслідувати й усім іншим у західному світі», - підкреслив глава держави.

Президент додав, що зі свого боку робить все можливе для того, щоб у світі не залишилося жодного регіону, де б не розуміли правди про російську агресію. Україна вже має комунікацію з Чилі, Парагваєм, Коста-Рикою.

«Сьогодні вперше в історії міждержавних відносин України та Уругваю провів переговори з паном Президентом цієї латиноамериканської держави. Подякував за підтримку в міжнародних організаціях і закликав Уругвай, як і інших у регіоні Латинської Америки, запроваджувати санкції проти росії», - додав Зеленський.

Читайте також: Зеленський отримав премію Черчилля за лідерство

Він нагадав й про низку інших знакових подій, які відбулися протягом дня, і які відображають кардинальні зміни у ставленні світу до України. Зокрема, в Лондоні за участю Премʼєр-міністра Бориса Джонсона відбулася церемонія нагородження Зеленського Премією Вінстона Черчилля за лідерство. «Я вважаю, що це відзнака усім нашим героям, усім нашим людям, усім нам, хто кожен на своєму рівні протистоїть тиранії. І для мене було справді честю приймати цю премію. Сьогодні ж у Нідерландах – країні, заради розуміння якої ми дуже довго працювали – український народ відзначили ще однією нагородою – спеціальною Нагородою нідерландської незалежності. Від імені українців її отримав наш посол», - сказав Зеленський.

Президент переконаний в тому, що сміливість українців справді надихає всі вільні нації та загалом спільноту демократичних держав.

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-