У боротьбі за крісло прем'єра Британії залишились чотири кандидати - ЗМІ

У боротьбі за крісло прем'єра Британії залишились чотири кандидати - ЗМІ

Укрінформ
За результатами третього туру голосування за майбутнього лідера Консервативної партії Великої Британії в понеділок участь у виборах братимуть четверо кандидатів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Європейську правду.

За словами глави процедурного Комітету 1922 року сера Грема Бреді, було віддано 387 голосів депутатів Консервативної партії із 388 можливих.

За результатами голосування до наступного туру виборів пройшли:

  • колишній міністр фінансів Ріші Сунак (115);
  • молодша міністерка з торговельної політики Пенні Мордонт (82);
  • міністерка закордонних справ Ліз Трасс (71);
  • колишній міністр із питань рівності та місцевого самоврядування Кемі Баденох (58 голосів).
Читайте також: Глава МЗС Британії каже, що готова осадити лаврова та зустрітися з путіним на G20

Натомість голова спецкомітету із закордонних справ Палати громад Том Тугендат набрав найменшу кількість голосів, 31, і вибуває з перегонів.

У вівторок о 17:00 відбудеться четвертий тур голосування. У середу відбудеться останній тур голосування депутатів, у ході якого буде обрано двох фіналістів.

У четвер британський парламент іде на канікули. За цей час члени Консервативної партії по всій країні голосуватимуть поштою, щоб обрати нового лідера. Результат буде оголошено 5 вересня.

Читайте також: «До 5 вересня ми не дізнаємося імені людини, яка займе місце Джонсона»

Як повідомляв Укрінформ, заява Джонсона про відставку спричинила внутрішньопартійне обговорення щодо конкурсу на нового лідера консерваторів, який стане наступним главою уряду.

Ключові особи в Консервативній партії висловлюються за призначення нового прем'єр-міністра до початку вересня, коли Палата громад парламенту повернеться з літніх канікул. Плани проведення відповідного конкурсу будуть затверджені в понеділок на засіданні так званого «Комітету 1922 року» - групи консерваторів Палати громад.

Читайте також: Британія після Джонсона: курс на підтримку України не переглядатиметься

Конкурс відбуватиметься у два етапи. На першому члени парламенту від консерваторів скоротять список кандидатів до двох. Потім розпочнеться кампанія серед партійців по всій країні, яка й визначить наступного лідера. Старші члени «Комітету 1922 року» бажають завершити парламентський етап конкурсу до оголошення канікул 21 липня.

Джонсон заявив про свою відставку 7 липня. Він офіційно піде з посади прем’єр-міністра після обрання нового лідера Консервативної партії, якого королева призначить главою уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-