Віцеспікер Бундестагу відвідає Одесу 22 липня

Віцеспікер Бундестагу відвідає Одесу 22 липня

Фото
Укрінформ
Віцепрезидент німецького Бундестагу Катрін Герінг-Екардт відвідає Південний Кавказ, Молдову та українську Одесу.

Як передає Укрінформ, про це журналістів повідомили у пресслужбі парламенту ФРН.

«У зв’язку з російською загарбницькою війною проти України віцепрезидент Бундестагу Катрін Герінг-Екардт відвідає Південний Кавказ, Республіку Молдова та українське місто Одеса», - зазначається в інформації.

Відвідання Одеси заплановано на 22 липня. Герінг-Екардт «хотіла б отримати уявлення про ситуацію в стратегічно важливому місті на Чорному морі, провести переговори про подальшу допомогу, необхідну для оборони та відновлення, а також дізнатися про наслідки зернової блокади». За її словами, «Всесвітній продовольчій програмі терміново потрібна пшениця з Одеси».

Читайте також: Резніков просить депутатів Бундестагу прискорити постачання зброї

Візит спочатку був запланований на 8 травня, але Герінг-Екардт тоді зустрілася з керівниками Одеси на молдавсько-українському кордоні та отримала запрошення відвідати Одесу пізніше.

Першим пунктом турне, з 18 липня по 20 липня, стане відвідання Азербайджану, Грузії та Вірменії, де віцеспікер хотіла б дізнатися більше про наслідки війни та майбутнє країн Південного Кавказу та Східного партнерства. У Вірменії та Азербайджані віцепрезидент німецького Бундестагу також проведе переговори щодо нагірно-карабахського конфлікту.

«Потрібно використати кожен шанс довгострокового миру в регіоні. Лише мир створює безпеку», – пояснила політик.

Читайте також: Україна розраховує на посилення підтримки щодо зброї з боку НімеччиниШмигаль

У Грузії вона обговорюватиме питання та умови для отримання цією країною статусу кандидата в ЄС.

«У Грузії також є чітко проєвропейський рух серед населення. Страшна загарбницька війна росії проти України є попередженням: ми не повинні відмовлятися від демократичних і проєвропейських сил у нашому сусідстві. Підтримка демократичних рухів є частиною нашої відповідальності», - заявила Герінг-Екардт.

21 липня німецький політик вирушить до Республіки Молдова, де, серед іншого, відвідає центр прийому осіб, переміщених внаслідок війни в Україні.

Як повідомлялось, президент Бундестагу Бербель Бас відвідала Україну 8 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-