У Молдові депутатка вийшла з партії Додона через позицію щодо війни в Україні

У Молдові депутатка вийшла з партії Додона через позицію щодо війни в Україні

Укрінформ
Депутат молдавської партії проросійського експрезидента Ігоря Додона «Блоку комуністів та соціалістів» (ПСРМ) Алла Долінца оголосила про вихід із партії через незгоду з риторикою ПСРМ щодо війни в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

«Понад 4,5 місяці в сусідній державі Україні, яка для мене є по суті домом, бо там народилися мої батьки, триває війна. Мені дуже важко бачити біль, сльози, руйнування, які завдають цій країні. Мені дуже важко прийняти ці події. Я вирішила здати мандат і вийти з ПСРМ, оскільки я не погоджуюся і не підтримую методи, концепцію та риторику як керівництва, так і всієї партії в цілому», — зазначила вона у своїй заяві.

Долінца вважалася однією з довірених осіб експрезидента Ігоря Додона.

За інформацією молдавських журналістів-розслідувачів RISE, її сім'ї належить будівля центрального офісу партії. На парламентських виборах 30 листопада 2014 року родина Долінца пожертвувала на виборчу кампанію соціалістів понад півмільйона леїв, при тому, що заявлений дохід сім'ї у 2014 році становив менше 180 тис. леїв. Завдяки соціалістам Долінца посіла тоді крісло депутата, а у лютому 2019 року була переобрана до парламенту.

Читайте також: росія вдарила по Вінниці ракетами «Калібр» з підводного човна у Чорному морі

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомблять мирні міста та села України, вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-