Подоляк розповів, з яких питань нині ще тривають переговори з рф

Подоляк розповів, з яких питань нині ще тривають переговори з рф

Укрінформ
Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що наразі з росією веде переговори лише підгрупа з гуманітарних питань.

Про це він повідомив в ефірі українського телемарафону, передає Укрінформ із посиланням на nv.ua.

«Певні контакти є, але на рівні гуманітарних підгруп. Тому що завжди потрібно вирішувати питання й обміну полоненими, й обміну тілами. І по можливості, все ж таки гуманітарні певні коридори відкривати й інше. З погляду політико-дипломатичного зараз на паузі», — заявив Подоляк.

Читайте також: Подоляк вважає, що цивілізований світ на шляху визнання росії країною-терористом

Він наголосив, що пауза у переговорах виникла через те, що РФ продовжує використовувати свою армію як гарматне м'ясо для зміцнення позицій.

«Бо росія, все ж таки вважає, що у них зараз досить живої сили, яку не шкода використовуватиме як витратний матеріал, якого не шкода втратити на полі бою. Тобто вони напевно йдуть за цією ілюзією і вони хочуть отримати певні тактичні поразки. Коли ми маємо певні тактичні перемоги, то ми змогли б сісти за стіл переговорів», — заявив Подоляк.

Читайте також: росія змінила тактику війни, щоб змусити Україну йти на поступки - Подоляк

Він також назвав нереальними умови росії, які лише відкладають війну на якийсь час.

«російські умови неприйнятні у будь-якому разі. Тому що вони взагалі не координуються із реальним світом. Тобто вони є такими, які просто відкладатимуть війну на певний час», — наголосив Подоляк.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-