Зеленський провів телефонні розмови з президентами Парагваю та Мозамбіку - про що говорили

Зеленський провів телефонні розмови з президентами Парагваю та Мозамбіку - про що говорили

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський упродовж дня в рамках розширення зовнішньо-політичних напрямків для нашої держави провів телефонні розмови з Президентом Парагваю, Президентом Мозамбіку та зустрівся з премʼєр-міністром Ірландії Міхалом Мартіном.

Про це Глава держави розповів під час вечірнього відеозвернення, передає Укрінформ.

«Розширюємо зовнішньополітичні напрямки для нашої держави. Вперше в історії українсько-парагвайських відносин провів розмову з президентом Парагваю - і ми цінуємо підтримку від цієї країни, будемо й надалі посилювати звʼязки у Латинській Америці. Також сьогодні говорив з президентом Мозамбіку – привітав з обранням його держави до Ради Безпеки ООН, і вважаю, що Африка має отримати більше представництва на міжнародних майданчиках і при вирішенні глобальних питань», - заявив Зеленський, додавши, що саме африканським країнам зараз чи не найбільше загрожує продовольча криза, яку спровокувала росія, і Україна має зробити все, щоб змусити державу-терориста розблокувати український аграрний експорт.

Глава держави також зазначив, що візит до Києва премʼєр-міністра Ірландії Міхала Мартіна – це важливий крок в розвитку двосторонніх стосунків. Він нагадав, що Сенат Ірландії визнав злочини російських окупантів геноцидом Українського народу. І цей крок, а також підтримка Ірландією юридичних зусиль для покарання російських воєнних злочинців, – це дуже важливо.

«Кожен російський вбивця, кат і ґвалтівник, які прийшли на нашу землю, будуть відповідати. І не важливо, скільки часу займе виконання цього завдання. Ні для кого з окупантів не буде спокою», - запевнив Зеленський.

Читайте також: Премʼєр Ірландії засудив спроби росії перетворити їжу на зброю

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Республіки Ірландія Міхал Мартін у середу перебував з візитом в Україні, де вже відвідав Бородянку, Бучу й Ірпінь, які зазнали руйнувань внаслідок російської агресії. Президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції заявив, що після початку повномасштабного російського вторгнення на українську територію й підтримки ірландцями українців між Україною та Ірландією почалася нова сторінка потужних і предметних відносин. Президент Зеленський нагадав, що з початку повномасштабної війни росії проти України Ірландія скасувала візи для українських громадян, прихистила українців, які тікали від обстрілів, а також підтримує європейські прагнення українського народу.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-