Зеленський заявив про нову сторінку відносин України й Ірландії

Зеленський заявив про нову сторінку відносин України й Ірландії

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що після початку повномасштабного російського вторгнення на українську територію й підтримки ірландцями українців між Україною та Ірландією почалася нова сторінка потужних і предметних відносин.

Про це він заявив під час спільної з прем'єр-міністром Ірландії Міхалом Мартіном пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вдячний за розуміння і за наші відносини, за нову сторінку відносин. Я вважаю, що, починаючи від повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну, з’явилася нова сторінка відносин між Україною й Ірландією. Атмосфера цих відносин - потужна, тепла, предметна - повністю підтримується нашим суспільством», - сказав Зеленський.

Президент нагадав, що з початку повномасштабної війни росії проти України Ірландія скасувала візи для українських громадян, прихистила українців, які тікали від обстрілів, а також підтримує європейські прагнення українського народу.

Читайте також: Ірландія може стати одним із лідерів у процесі відновлення України – Шмигаль

«Наші ірландські друзі цілком розуміють загрози, створені цією російською війною проти України та проти всього демократичного світу», - зазначив він.

Глава держави та прем’єр-міністр Ірландії обговорили також питання продовольчої безпеки, енергетики й підготовку нового санкційного пакета щодо рф.

«Україна цінує все, що Ірландія вже зробила для того, щоб росія відчула ціну своїх терористичних дій», – заявив Президент.

Зеленський зазначив, що нещодавно сенат Ірландії ухвалив резолюцію щодо визнання злочинів російських військ в Україні геноцидом українського народу.

Читайте також: Премʼєр Ірландії закликав росію закінчити свою нелюдську агресію

«Ми дуже цінуємо таке рішення й маємо працювати спільно з усіма країнами світу, які захищають міжнародний правопорядок, для притягнення російських воєнних злочинців до відповідальності, для (встановлення – ред.) справедливості», - підкреслив глава держави.

Крім того, він поінформував, що обговорив з прем’єр-міністром Ірландії необхідність здійснення вже зараз активної відбудови на тих територіях України, які були звільнені від росіян, і подякував ірландській стороні за зацікавленість проєктом відновлення України після завершення війни.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Республіки Ірландія Міхал Мартін у середу перебуває з візитом в Україні, де вже відвідав Бородянку, Бучу й Ірпінь, які зазнали руйнувань внаслідок російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-