Казахстан може розірвати контракт із компанією рф через вивезення краденого зерна із України

Казахстан може розірвати контракт із компанією рф через вивезення краденого зерна із України

Укрінформ
Міністр індустрії та інфраструктурного розвитку Каїрбек Ускенбаєв заявив, що Казахстан може розірвати договір із російською компанією, яка орендувала судно «Жибек Жоли», затримане у Туреччині через нелегальне вивезення українського зерна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Азаттик.

"Якщо судно веде діяльність, яка не відповідає правовим нормам, ухваленим у Казахстані та в міжнародному праві, звісно, цей договір буде розірвано, і це судно буде відкликане", - заявив Ускенбаєв.

Як повідомлялося, посол України у Туреччині Василь Боднар 3 липня заявив, що митні органи Туреччини затримали російське судно із награбованим українським зерном.

Судно увійшло до порту Караса в Туреччині із захопленого Бердянська, яке привезло туди вкрадене росією українське зерно.

За інформацією керівника моніторингової групи Інституту стратегічних досліджень Чорного моря Андрія Клименка, судно, на якому незаконно вивезено 7 тисяч тонн зерна з України, має назву "Жибек Жоли".

Суховантаж був побудований у росії на замовлення казахстанської компанії KTZ Express Shipping, але ходить під прапором рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-